top of page

BETON

BETON

Beton van goede kwaliteit en met voldoende dekking (beide kunnen gemeten worden) heeft nauwelijks extra bescherming nodig om betonschade te voorkomen maar wel bescherming tegen verwering.

 

Bescherming tegen verwering kan met onderstaande ”betonverven” maar ook met andere KEIM verven.

 

Meer informatie:

Brochure.

 

PRODUCTEN OM BETONSCHADE TEGEN TE GAAN

KEIM Concreton-C. Hybride Solsilicaat betonverf.

Een hybride KEIM product om carbonatatie (verlaging van de zuurgraad tot < pH9) tegen te gaan zonder de dampopenheid sterk te verminderen.

1. Productomschrijving

Solsilicaat-Acryl verf voor betonbescherming volgens ZTV-ING OS-B, OS-C en volgens DIN EN 1504-2/1.3, 2.2, 8.2

 

2. Toepassingsgebied

De toepassing KEIM Concreton-C op beton geschiedt in combinatie met KEIM Silan-100, volgens richtlijn OS-B van de ZTV-ING respectievelijk OS-2 van de Rili-SIB (richtlijn voor de bescherming en instandhouding van betonbouwdelen).

Samen met de KEIM Concretal-Feinspachtel voldoet het systeem aan OS-C van de ZTV-ING respectievelijk OS-4 volgens Rili-SIB.

In geval van een hoge weer- of strooizout belasting kan het gespachtelde oppervlak tevens nog met KEIM Silan-100 worden behandeld.

Als alternatief voor de KEIM Silan-100 kan KEIM Hydrophobin-2000 worden toegepast.

KEIM Concreton-C is niet geschikt voor horizontale, zwak hellende weersbelaste bovenzijden.

Meer informatie:

TI-blad - brochure.

KEIM Concreton-W. Speciale Solsilicaat verf.

Betonverf voor bijna of al gecarbonatiseerd beton (pH<9). Met extra vochtwerende werking en toch optimale waterdampdoorlaatbaarheid om zodoende het beton zo droog mogelijk te houden en roestende wapening tegen te gaan.

Voor betonreparatie klik hier.

 

1. Productomschrijving

KEIM Concreton-W is een hoogwaardige, waterwerende, strijkklare  solsilicaatverf volgens DIN EN 1504-2/2.2,8.2 ter bescherming van beton. KEIM Concreton-W Grof is een gevulde variant van KEIM Concreton-W.

 

2. Toepassingsgebied

KEIM Concreton-W wordt toegepast ter bescherming van beton, zoals b.v. betonnen geveldelen, betonwanden in weg- en waterbouw, parkeergarages etc., met name betonwanden waar bescherming vereist is tegen waterindringing en veroudering, als ook tegen chloride corrosie.

Ter verdere beperking van de waterindringing in de constructie is een voorbehandeling met KEIM Silangrund of KEIM Silan-100 vereist. De combinatie met KEIM Silan-100 voldoet aan het beschermingsprincipe W van de RiLi-SIB.

KEIM Concreton-W is niet geschikt voor horizontale of zwak hellende weersbelaste delen.

KEIM Concreton-W Grof wordt toegepast als grondlaag, c.q. grond- en tussenlaag ter verslemming van haarscheurtjes in de ondergrond.

Meer informatie:

TI - Brochure.

KEIM Concreton-Lasur. Solsilicaat verf.

Beschermd tegen verwering maar zonder aanvullende maatregelen niet tegen betonschade. De lasurende verf is op transparantie instelbaar maar ook als dunlagige dekkende verf te gebruiken.

 

1. Productomschrijving

KEIM Concreton®-Lasur is een dunlagige betonverf op solsilicaatbasis, ter creatie van een lazuur effect bij verdunning met KEIM Concreton-Fixatief resp. KEIM Concreton-Base of een dunlagige dekkende beschermingslaag.

Toepassing volgens DIN EN 1504-2/2.2 geschiedt samen met KEIM Silan 100.

 

2. Toepassingsgebied

Voor de creatie van een lazuureffect op zichtbeton oppervlakken zowel binnen als buiten, resp. met behoud van het karakter van het zichtbeton bij het over lazuren van vlekken of reparaties in een betonkleur, zowel als een kleurige lazurende creatie door verdunning naar gelang de eisen met KEIM Concreton-Fixatief of KEIM Concreton-Base.

Of:

Voor dekkende dunne verflagen met behoud van oppervlaktestructuur.

Toepassing van KEIM Concreton-Lasur in combinatie met hydrofoberingen als KEIM Silanprimer of KEIM Silan 100 beschermt beton extra tegen waterindringing.

Bij toepassing van de KEIM Silan 100 worden de waterbeschermingseisen volgens DIN 1504-2/2.2 gehaald.

KEIM Concreton-Lasur is niet geschikt voor horizontale of zwak hellende weerbelaste bovenkanten.

Meer informatie:

TI - Brochure

Betonschade voorkomen
Gecarbonatiseerd beton herstellen
Beschermd tegen verwering
bottom of page