top of page

MUREN

MUREN - BINNEN

ESTHETICA

Iedereen wil natuurlijk mooie binnenmuren en plafonds. Afhankelijk van het gebruiksdoel en de omstandigheden is de optimale verf niet altijd mogelijk. Onze keuzevolgorde zou zijn:

 • KEIM Optil. De mooiste binnenverf maar enigszins kwetsbaar in de zin van vervuiling en reiniging. Gemakkelijk en zonder reukoverlast te (her)schilderen. De absoluut matte verf bevat minuscule glasbolletjes die de lichtinval breken. Op die manier wordt strijklicht verstrooid en worden eventuele oneffenheden en onregelmatigheden gecamoufleerd. Aanbevolen voor binnenmuren van minder intensief gebruikte ruimten. Bijna altijd de ideale oplossing voor de plafonds.

 • KEIM Innostar. Een matte hoogdekkende (meestal is 1 laag voldoende) sterke minerale binnenverf. Minder gevoelig dan KEIM Optil en gemakkelijker schoon te maken maar ook iets minder mooi.

 • P&m Interior Paint. Een erg sterke en toch matte binnenverf. Bijzonder gemakkelijk te reinigen. Zelfs bij intensieve reiniging blijven geen glansplekken achter. Reukloos tijdens applicatie!

 

SCHIMMELS

Schimmels hebben, zoals elk levend wezen, voedsel en vocht nodig om te leven. Het voedsel van schimmels is vaak de organische verf en het vocht is vaak condensvocht. Door de voedingsbodem weg te nemen voorkomt men schimmelvorming.

 • KEIM binnenverven zijn anorganisch (mineraal) en daarom geen voedingsbodem voor schimmels.

 • KEIM binnenverven nemen vocht op en transporteren dat, zo mogelijk, naar de achterliggende muur.

 • KEIM binnenverven hebben een pH-waarde van ca. 11. Niet bepaald gezond voor schimmels.

 • Met testrapport tegen schimmelgroei.

 • Fotokatalytische werking.

 • pH waarde 11,4.

 • Speciaal toevoeging van een natuurlijk antimicrobe werkend mineral.

 

VERVUILING

Vervuiling van binnenverf is meestal het gevolg van aanraking met niet schone handen. Ook lichaamsvet op handen speelt daarbij een belangrijke rol. Kinderen en huisdieren werken vervuiling meestal ook in de hand.

Anderzijds de reinigbaarheid van verf.

KEIM binnenverven zijn enigszins kwetsbaar in dit opzicht. Het ene type KEIM binnenverf weliswaar minder dan het andere, maar toch . . .

Voor locaties waar dit een probleem is, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor en hebben P&m Interior Paint gevonden. Een erg sterke en toch redelijk matte binnenverf. Niet mineraal maar op basis van nanotechnologie. Bijzonder gemakkelijk te reinigen. Zelfs bij intensieve reiniging blijven geen glansplekken achter. REUKLOOS tijdens applicatie!

 

VERWEERDE VERF

Er bestaan 2 soorten basismaterialen op deze aarde;

 • Organisch, afkomstig van levende organismen zoals, b.v. planten en de daarvan afkomstige olie.

 • Anorganisch, dood materiaal zoals ertsen en steen.

MUREN - BUITEN 

Organisch materiaal is per definitie níet UV-bestendig en anorganisch juist wél. ”Reguliere” verven zijn helemaal of grotendeels opgebouwd uit organisch materiaal en dus per definitie niet UV-bestendig en verweren.

 

KEIM verven daarentegen zijn > 95% anorganisch en verweren dus niet/nauwelijks. KEIM verven hebben een erg lange levensduur, zoals b.v. KEIM Royalan.

 

BLADERENDE VERF

Bladderende verf is (bijna) altijd het gevolg van vocht in de ondergrond.

Dit vocht veroorzaakt een (water)dampdruk achter het verfsysteem waardoor de verf na enige tijd los laat en afbladdert.

KEIM verven zijn zeer dampopen en laten deze dampdruk dwars door de verf verdwijnen en bladderen dus niet ten gevolge van dampdruk.

VERKLEURDE VERF

Verkleurende verf is het gevolg van niet UV-bestendige organische pigmenten. De pigmenten aan het oppervlak en in het bovenste deel van de verflaag worden afgebroken door de zon en wat blijft is een laagje bindmiddel zonder pigmenten.

Dit laat de witte melkachtige waas zien, verkleuring. Langzamer maar zeker worden ook de dieper gelegen pigmenten afgebroken.

Op een gegeven moment is alle kleur nagenoeg weg!

 

VERZEPENDE OF POEDERENDE VERF

Verzepende of poederende verf is het gevolg van een kwalitatief slecht (niet vocht en/of UV-bestendig) bindmiddel in ”reguliere” verven. Het bindmiddel van KEIM verven is kaliwaterglas (vloeibaar steen met water) wat absoluut UV-bestendig is.

Esthetica
Schimmels
Verweerde verf
Bladderende verf
Vervuiling
Verkleurde verf
De oplossing tegen vochtproblemen.
Organic mineral solution
saponify / saponified paint
De pigmenten in KEIM verf zijn UV-bestendige anorganisch pigmenten.
 
KEIM verf verkleurt dus niet!
Verzepende verf
bottom of page