top of page
MCB Punda, Curacao
Pietermaai, Curacao
Groot Davelaar, Curacao

KEIM mineralenverf

 

 

 

10 jaar garantie op kleurechtheid.

Adolf Wilhelm Keim

De KEIM uitvinding door A.W. Keim

 

KEIM mineraalverf is een bijzonder duurzame, milieuvriendelijke, natuurlijke verf van hoge kwaliteit. De basis van deze zuivere mineraalverf is  waterglas  (vloeibaar kalisilicaat ) en natuurlijke kleurpigmenten.

 

Het staat bekend om de unieke bescherming, kwaliteit, slijtvastheid en lichtechtheid.

De verf is een uitvinding ambachtsman en onderzoeker A.W.Keim, Johann Wolfgang von Goethe en König Ludwig I. van Bayern.

 

De in 1878 gepatenteerde silicaatverven worden gevormd door het in de juiste verhouding mengen van vloeibaar kalisilicaat (waterglas) en anorganische kleurpigmenten.

 

König Ludwig I. van Bayern

Johann Wolfgang von Goethe

Historische verf

 

Nog steeds bestaan er originele geKEIMde objecten uit de 19e eeuw.  Ruim 120 jaar later zijn deze gebouwen het bewijs van de unieke kwaliteit en duurzaamheid van KEIM mineraalverf.

 

Een voorbeeld is hotel "Weisser Adler" in Stein am Rhein in Zwitserland of het raadshuis in Schwyz (1891) in Oslo, Noorwegen (1895) en diverse gebouwen in Traunstein, West-Duistland (1891).

 

Reeds in de middeleeuwen was het bindmiddel van de KEIM mineraalverven, vloeibare kalisilicaat, als Liquor Silicium bekend. Er ontbraken toen echter productie- en toepassingsmogelijkheden.

 

Johann Wolfgang von Goethe had grote verwachtingen bij zijn proeven met waterglas in het jaar 1768.

Het is Goethe helaas niet gelukt zijn ideeën in praktijk brengen.

 

De kunst liefhebbende Koning Lodewijk I van Beieren (1825 – 1868) was lyrisch over de kleurrijke kalkfresco's van Noord-Italie en hij wilde deze kunstwerken ook in zijn koninkrijk Beieren laten realiseren. Door de veel ruwere klimatologische omstandigheden verweerden de kunstschilderingen echter in zeer korte tijd. 

 

König Ludwig I. van Bayern.

König Ludwig I. van Bayern.

De uitvinding

De oplossing voor deze opgave vormden de KEIM mineraalverven. Het baanbrekende element van de uitvinding van Adolf Wilhelm Keim is de unieke verbinding van verf en ondergrond.

 

De inmiddels klassiek geworden KEIM mineraalverf kon zijn positie als leidende mineraalverffabrikant vestigen en verdere uitbouwen door consequente verdere ontwikkeling van de eigenschappen van het product en gerichte aanpassing aan de meest verschillende ondergronden.

De laatste jaar is de vraag naar en de eisen voor meer milieuvriendelijke, duurzame en kwalitatief superieure verven sterk toegenomen.

 

De KEIM mineraalverven voldoen reeds sinds 1878 aan de huidige hoge eisen. Hierdoor en door de grote keuze uit diverse kleuren kan KEIM mineraalverf met recht een moderne verf genoemd worden.

 

 

Marmer

Marmer

Hilton Miami

Hilton Miami

bottom of page