top of page

VOCHT

VOCHTPROBLEMATIEK

Vocht boven het natuurlijk niveau is de grootste vijand van bouwwerken.

 

Wij kennen vier aanvoerwegen:

  • Lekkages van boven (dak en dakgoten). Deze moeten simpelweg dicht gemaakt worden. EPDM is een goede oplossing maar de naden zijn het zwakke punt. Wij leveren een vloeibaar aan te brengen en dus naadloos siliconenmateriaal hiervoor.

  • Inwatering van de zijkant, door scheuren en geen of zelfs verkeerd afschot. Dit moeten hersteld worden maar lukt zelden voor 100% en al helemaal niet op termijn. Daarom is het belangrijk dat er een dampopen afwerking van de muren wordt toegepast. Vocht kan er dan ook weer uit!

  • Condensatie van vocht is onder omstandigheden, niet te voorkomen. Zaak is dan dat het condensvocht zo snel mogelijk weer naar buiten kan verdampen door een dampopen verfsysteem.

  • Optrekkend vocht. Bij nieuwbouw kunnen er relatief eenvoudige maatregelen genomen worden om dit probleem tegen te gaan. Wij adviseren graag!

Optrekkend vocht bij bestaande gebouwen is te herkennen aan de (verf)schade aan de onderzijde van de muren.

Wij hebben de volgende oplossingen:

  • Optrekkend vocht zonder zout(en). Meestal volstaat het hier om alles schoon te maken, te laten drogen en vervolgens met KEIM verf te schilderen. Het vocht verdampt dwars door de verf.

  • Optrekkend vocht met zout(en) in moderne gebouwen (blokken en voegen). Hier dient geïnjecteerd te worden. Elke 10 cm een gaatje boren en hierin vloeistof injecteren of vullen met een crème. Wij adviseren graag.

  • Optrekkend vocht in historische gebouwen. Muren van > 40 cm dik (deels) met koraalsteen gebouwd. Hier heeft injecteren niet veel zin omdat men geen enkele controle heeft over wat er met het injectiemateriaal in deze muren gebeurd. Ook hier hebben wij een oplossing en adviseren graag!

Vochtproblematiek
Oplossingen voor optrekkend vocht
Optrekkend vocht
bottom of page