top of page

BINNENMUREN

BINNENMUREN

De KEIM filosofie is dat verf voor binnenwanden moet kunnen ademen en condens moet kunnen opnemen om dat bij gewijzigde omstandigheden weer af te geven aan de ruimte. Dit o.a. om schimmelvorming tegen te gaan.

 

Daarnaast oplosmiddel-, weekmaker-, en biocidevrij, hypoallergeen en onbrandbaar.

NORMALE OMSTANDIGHEDEN

KEIM Innostar. Solsilicaat verf.

Een matte hoogdekkende (meestal is 1 laag voldoende) sterke minerale binnenverf. Minder gevoelig en gemakkelijker schoon te maken, maar ook minder mooi dan KEIM Optil.

 

Productomschrijving

KEIM Innostar is een hoogwaardige, ultradekkende, en zeer economische sol-silicaat muurverf voor binnen. KEIM Innostar voldoet aan de DIN EN 13 300 en DIN 18 363, deel 2.4.1 (dispersie-silicaatverven).

 

Toepassingsgebied

KEIM Innostar beschikt over een zeer hoge dekkracht in combinatie met een zeer hoge witgraad. KEIM Innostar is geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, zowel voor nieuwe ondergronden als bestaande ondergronden (ook goed vastzittende organische verflagen) in woning- en utiliteitsbouw.

KEIM Innostar is tevens geschikt voor ruimten waaraan extra eisen worden gesteld zoals bijvoorbeeld: in warenhuizen, kantoren, scholen, gemeentehuizen.

In het bijzonder projecten, welke snel gerenoveerd en daarna snel in gebruik dienen te worden genomen, omdat gebruikers van KEIM Innostar geen schadelijk geur ondervinden.

KEIM Innostar is ultra dekkend zodat meestal één verflaag voldoende is.

KEIM Innostar is ongeschikt voor wanden met zoutuitbloei, lakken, hout en kunststofbekledingen.

 

Meer informatie:

TI.

KEIM Optil. Solsilicaat verf met Macro-fill technologie.

De mooiste binnenverf maar enigszins kwetsbaar in de zin van vervuiling en reiniging.

Gemakkelijk en zonder reukoverlast te (her)schilderen. De absoluut matte verf bevat minuscule glasbolletjes de lichtinval breken.

Op die manier wordt strijklicht verstrooid en worden eventuele oneffenheden en onregelmatigheden gecamoufleerd. Aanbevolen voor binnenmuren van minder intensief gebruikte ruimten. Bijna altijd de ideale oplossing voor de plafonds.

 

Productomschrijving

KEIM OPTIL is een hoogwaardige, strijkklare Solsilicaat muurverf voor binnen. KEIM OPTIL voldoet aan de DIN EN 13 300 en DIN 18 363, 2.4.1(Silicaatverf) en bevat absoluut lichtechte anorganische pigmenten en minerale vulstoffen.

 

Toepassingsgebied

KEIM OPTIL is geschikt voor verwerking op alle binnenwanden en plafonds, zowel nieuwe (ook sterk zuigende gips) ondergronden als bestaande (dispersie) verflagen. KEIM OPTIL is met name geschikt voor ruimten waar extra eisen worden gesteld aan de kleurintensiteit en egaliteit bij het optreden van strijklicht.

KEIM OPTIL is ongeschikt voor wanden met zoutuitbloei, lakken, hout en kunststofbekledingen.

Meer informatie:

TI  -  Certificaat

P&m Interior paint. Een hoog belastbare binnenverf.

P&m Interior paint is een hoogwaardige zéér goed reinigbare oplosmiddelvrije en matte muurverf voor binnen op basis van een nieuwe bindmiddeltechnologie met minerale microdeeltjes.

Ideaal voor kritische ondergronden en Ggeft geen glansplekken na intensieve reiniging.

 

Productomschrijving

P&m Interior Paint is een hoogwaardige zéér goed reinigbare oplosmiddelvrije en matte muurverf voor binnen op basis van een nieuwe bindmiddeltechnologie met minerale microdeeltjes. Geeft geen glansplekken na intensieve reiniging. Ideaal voor kritische ondergronden. Zeer goede gronderingseigenschappen op sterk zuigende ondergronden. Vloeit mooi, lange open tijd, en droogt aanzetvrij op. P&m Interior Paint is bestand tegen veel huishoudmiddelen en oplosmiddelvrije reinigings—en desinfecteermiddelen.

 

Toepassingsgebied

Schilderen van winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten, behang e.d.

 

Meer informatie:

TI.

BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN

 

KEIM Biosil. Een silicaat binnenverf.

De eerste 1-componenten KEIM binnenverf met uiterst mat, kalkachtig uiterlijk. In de locale werkwijze goed toepasbaar om, sterk met water verdund, te dienen als grondlaag om oneffenheden zichtbaar te maken zonder de dampdoorlaatbaarheid aan te tasten. Gevoelig voor baanvorming bij applicatie.

 

Productomschrijving

KEIM BIOSIL is een gebruiksklare silicaat muurverf voor binnen. KEIM BIOSIL voldoet aan de DIN EN 13 300 en DIN 18 363, 2.4.1 (Dispersiesilicaatverf) en bevat absoluut lichtechte anorganische pigmenten en minerale vulstoffen.

 

Toepassingsgebied

KEIM BIOSIL is geschikt voor verwerking op alle normale binnenwanden en plafonds voor kantoren, keukens, badkamers en kelders, en specifiek voor ziekenhuizen, kinderkamers, scholen en ruimten waar levensmiddelen opgeslagen worden. Sterk zuigende of zandende ondergronden dienen met KEIM SPECIAAL FIXATIEF te worden voorbehandeld.

Voor de verwerking op vlakken waar sprake is van grote verschillen in zuiging van de ondergrond zoals gipskarton is KEIM SPECIAAL VERDUNNING als voorstrijk aan te bevelen.

Meer informatie:

TI - Brochure.

KEIM Ecosil-ME. Sterke silicaat binnenverf met fotokatalytische werking.

De “ME-functie” (MiNox Effect) houdt in dat de organische (lucht)vervuiling (o.a. schimmels) worden afgebroken. Bovendien hoog mechanisch belastbaar. Gevoelig voor baanvorming bij applicatie.

 

Productomschrijving

KEIM ECOSIL-ME is een hoogwaardige, universele gebruiksklare silicaat muurverf voor binnen. KEIM ECOSIL-ME voldoet aan de DIN EN 13 300  en DIN 18 363, 2.4.1 (Dispersiesilicaatverf) KEIM ECOSIL-ME reduceert schadelijke stoffen en bevat reukneutraliserende eigenschappen.

 

Toepassingsgebied

KEIM ECOSIL-ME is geschikt voor verwerking op alle normale binnenwanden en plafonds voor kantoren, keukens, badkamers en kelders, en specifiek voor ziekenhuizen, kinderkamers, scholen en ruimten waar levensmiddelen opgeslagen worden.

Meer informatie:

TI - Brochure.

KEIM Innotop. Solsilicaat verf.

Een universeel toepasbare binnenverf. In de locale werkwijze goed toepasbaar om, sterk met water verdund, te dienen als grondlaag om oneffenheden zichtbaar te maken zonder de dampdoorlaatbaarheid aan te tasten.

Productomschrijving

KEIM Innotop is een strijkklare Solsilicaat muurverf voor binnen. KEIM Innotop voldoet aan de DIN EN 13 300 en DIN 18 363, deel 2.4.1 (dispersiesilicaatverven).

 

Toepassingsgebied

KEIM Innotop is geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, zowel voor nieuwe ondergronden als bestaande ondergronden (ook goed vastzittende organische verflagen) in woning- en utiliteitsbouw.

KEIM Innotop is ongeschikt voor wanden met zoutuitbloei, lakken, hout en kunststofbekledingen.

Meer informatie:

TI  -  Brochure

KEIM Mycal-Top. Silicaat binnenverf voor erg schimmelgevoelige ondergronden.

De ultieme binnenverf in het Mycal programma tegen schimmels.

  • Met testrapport tegen schimmelgroei.

  • Fotokatalytische werking.

  • pH waarde 11,4.

  • Speciaal toevoeging van een natuurlijk antimicrobe werkend mineraal.

 

Productomschrijving

KEIM Mycal-Top is een gespecialiseerde silicaatverf voor binnen volgens DIN EN 13 300 (voldoet ook aan de eisen van DIN 18363 dl.2.4.1, dispersiesilicaatverf) geschikt voor schimmelgevoelige en schimmelbelaste ruimten. Mycal-Top heeft verschillende werkende bestanddelen die schimmel(aan)groei verhinderen.

 

Toepassingsgebied

KEIM Mycal-Top is bijzonder geschikt voor het hoogwaardig, dekkend behandelen van binnenwanden in ruimten, die een verhoogd risico lopen op schimmelaangroei. Geschikte ondergronden zijn alle minerale pleisters, beton, gipskarton, glasweefsel en ook oude verflagen.

Meer informatie:

TI - Brochure

CREATIEVE OPLOSSING

KEIM Design-Lasur. Solsilicaat, lasurende verf.

De verf kan op transparantie worden ingesteld. Met een dekkende onderlaag van b.v. KEIM Innostar kan hierop een wolkig effect gecreëerd worden. Het uiteindelijk resultaat wordt bepaald door de gekozen kleuren, de mate van transparantie en de schildershand.

 

Productomschrijving

Gebruiksklare Lazuur-concentraat op basis van Solsilicaat volgens DIN 1062-1. Zorgt in combinatie met KEIM Design-Base en KEIM Design-Fixatief voor de creatie van een transparante lazuur met een uitgesproken mineraal karakter. KEIM Design-Lasur voldoet aan de eisen volgens DIN 18363.421 voor dispersiesilicaatverven. Het product is sprankelend en absoluut lichtecht door het gebruik van zuiver anorganische kleurpigmenten. Ook is KEIM Design-Lasur bestand tegen weers- en milieu invloeden.

 

Toepassingsgebied

Zowel binnen als buiten toepasbaar voor een unieke lazuurcreatie op KEIM silicaatverven.

Normale omstandigheden
Bijzondere omstandigheden
Creatieve oplsossing
bottom of page